lördag 29 december 2012

Spagettiarmar och ben

Det är lördag har jag precis insett, då jag har långledigt så går dagarna in varandra. Jag var en vända på gymmet idag med och körde slut på mig själv, totalt. Det är en underbar känsla även om armar och ben känns som spagetti efteråt.

När jag kom hem så röjde jag undan allt som har med jul att göra, tomtar, gardiner, ljuslyktor och annat plåtter som samlade damm. 
Efter att jag var klar med det kokade jag lite blomkål och åt rester från gårdagen till middag. 

Nu är jag på väg att stiga ner i ett bad och efter det ska jag baka chocolate chip cookies och jag hoppas att dom blir goda. Förhoppningsvis kan jag bjuda på sådana på nyår förutom Kokospannacotta med lime. Mmmh!

Jag hoppas att du har en bra helg!

/A

Frukostbröd, lchfstyle

Dag 13 och minus ett kilo på vågen. Jag gick ner 2,5 och dom gick jag upp, sen stod jag still ett par dagar och nu har ett kilo försvunnit. Jag vet inte varför jag gick ner och sen upp, men faktum är att jag känner att mitt fokus ändras. Så här i början är det viktigare att jag får in mina nya rutiner.

Det är enklare får varje dag att äta på andra tider, anpassa maten och förstå att jag har valt att leva på ett annat sätt och att jag behöver inte klamra mig fast vid dåliga, ohälsosamma rutiner. Jag har hållit fast dom som om mitt livet hängde på dom. Inte längre!

Jag vill nästan skrika "jag är friiiiiii" - men inte än. Jag väntar med det ett tag till.

Jag modifierade ett bröd som jag tidigare bakat (klicka här för att komma till det inlägget)

Slutresultat, ha på lite färskost, babyspenat, en tomatskiva och salta lite herbamare örtsalt.



















Så här ser "degen" ut innan den ska in i ugnen.



















Frukostbröd
225grader. 10mim.

3ägg
1,5tsk bak pulver
1,5dl mild (riven) ost
1,5dl mandel mjöl
2msk pyslliymfrön(lopp frön)
2msk pumpafrön- finhackad.

Blanda samman allt och klicka ut "degen" så att det blir 6st på plåten, sen in ugnen.

Lycka till.

/A

fredag 28 december 2012

Fredagslatheten byts ut

Fredsagsmys aka fredagslathet i mitt fall byttes ut mot träningsmys. Förändringen i min livstil gör att jag som sakteliga hittar träningsglädjen igen. Jag behöver inte sitta och stirra på TV eller dataskärmen längre.

Det var tomt i kvinnornas omklädningsrum i kväll. Bara min jacka som fick ta plats.  Det brukar vara rätt tomt där annars också, men ikväll kändes det extra tomt. Det är bara skönt tycker  jag då jag inte känner mig "hemma"  där än.




















Det är bara dag 12, men min mentala omställning har jag jobbat med i flera år och det är därför jag vågar prata "så stort" om min livsstilsförändring redan nu. Jag känner ända in benmärgen att jag har gjort rätt val och att det inte finns någon annan lösning på min övervikt.

Well o well, jag är tillfreds.

/A

För en timme sedan

För en timme sedan åt jag vad du kan se på bilden nedan och nu känns det som att jag är hungrig.... Det kan Ju inte vara fysiskt möjligt?! Detta är ett av mina största problem som jag tidigare nämnt. Jag kan knappt skilja på hunger och sug, men jag känner i magen att jag är hungrig.



















Nu har jag förvisso magkatarr, vilket kan vara problemet, men åh var irriterande det är, dessutom är jag dålig i magen och har varit in flera dagar vilket gör att det känns som att jag inte får behålla något av det jag äter. Gör jag inte något åt den går hungerkänslan, får jag ännu mer ont i magen. What to do, what to do? :/

Nu ska jag i allafall iväg och träna.

/A

Redigerat 30/12 Recept på baconbiffarna ovan
6 portioner

800g köttfärs
1pkt bacon (finklippt)
3ägg
1pkt feta ost
2dl turkisk yoghurt
0,5dl mandelmjöl (istället för ströbröd)
Salt
Peppar
Allroundkrydda
1msk sambal oelek

Blanda ihop allt, låt stå och dra i ca 10-15min, gör biffar och stek i  smör.
Gör en gräddsås i smöret som du stekt biffarna i, tillsätt en halv köttbuljongtärning och lite soya för färgens skull, höll över såsen över baconbiffarna, ställ in i ugnen tills att såsen "gottat" till sig ett tag, ca 15min på 175grader. Vill du feta upp detta kan du klicka ij extra smör i formen innan du stoppar in den i ugnen.


Minus 7

Dag 12, jag har minskat 7cm på midjan. Eftersom att vågen visar att jag gått upp igen så var mina nya mått ett välkommet resultat men tydligen har jag ökat omfånget kring brösten? ;)

Jag har precis gjort en köttfärsröra som jag ska göra till biffar snart, dom innehåller förutom köttfärs, fetaost, sambal oelek, lök och bacon, samt kryddor. Sambon kokar potatis till och jag kokar färsk broccoli till och till allt detta ska jag göra en egen gräddsås. Jag är super hungrig!

Jag var och fikade med en vän idag och jag drack bara en kopp kaffe när jag frågade om grädde till kaffe, jag fick ett upphöjt ögonbryn och frågan "fet grädde?!" ja svarade jag och hon sa "det fixar vi" - inga överdrivna blickar fick jag. Jag var lite rädd för det.

Nu har jag inte tid att blogga, dags att göra biffar!

Hörs då,

/A

Cyklade till Kiruna

Som den otroligt tjuriga människa jag är så bestämde jag mig för att ansluta till min sambo, hans bror och vår vän som hade bestämt sig för att cykla till Kiruna och det gjorde vid i  juli 2010. Det blev det 122mil. Planeringen var inge mer än "vid gör`t"!

Jag och sambon köpte en varsin cykel och tränade cykling två månader innan själva trippen. Innan dess hade jag inte cyklat på flera år.  Jag vägde då 105kg och grabbarna var smala och relativt "tränade" vissa mer än andra. Läs mer om själva resan här.

Problemet med denna dumhet är att jag var ju överviktig redan då. Mina knän pajade och nu knastrar dom och när jag belastar dem för hårt får jag förbannat ont. Det blir ett irriterande moment 22! När jag tränar för att må bra, får jag ont, när jag får ont får jag ångest. Skit knän, skit hälsporre, skit övervikt! Detta var en förklaring som jag i ett tidigare inlägg lovat att ge er.

Jag ångrar inte vår cykeltripp, inte det minsta. Den påminner mig om att jag kan bara jag vill det tillräckligt mycket. Jag var helt slut i kroppen efter en dag på cykel (vi cyklade i snitt 10mil om dagen) och ändå steg jag upp i 10dagar och trampade. Ingenting är omöjlig.

När den bilden nedan togs hade vi cyklat 100mil exakt.



















Jag och min Scott




















torsdag 27 december 2012

Hunger eller inbillning

Är det bara jag som förväxlar att jag är sugen på något och regelrätt hunger? Jag har ingen koll på hur mycket jag bör äta med med lchf. Alla skriver "ät tills att du är mätt och ät när du är hungrig" och det är ju jävligt lätt för mig som knappt känner skillnad.

Jo, jag vet att jag är proppmätt när jag precis har ätit och är jag så mätt har jag ätit lite för mycket. Ta nu till exempel, det är ca 7h sedan jag åt middag. För 3h sedan började jag att känna mig hungrig, eller sugen (vem vet liksom) men tänkte att jag "nog bara är sugen" och ignorerade hungerkänslan.

Nyss hade jag ont i magen för att jag nog va hungrig och åt två stycken lchf-smörgåsar med färskost och en tomatskiva på så jag bör, rent fysiskt inte vara hungrig nu då jag nyss åt, men det är jag?! Eller? 

Jag har alltid haft ett problem med att jag äter för stora portioner. När jag  var sjukskriven för depression (i 5 tuffa skitår) så levde jag de första åren i stort sett på kaffe och cigg om dagarna (föda existerade inte i min värld, ångesten var för mäktig) förutom på kvällen då jag åt ett stort mål mat, antingen pizza, hamburgare eller något annat snabblagat . Min läkare förklarade för mig då att min kropp var inställd på svält och att det var orsaken till viktuppgång. 

Nu med lchf äter jag en normal dag tre mål mat om dagen och jag är mätt efter varje mål. Ändå så kan jag ibland känna mig hungrig, det kurrar i magen och jag vill äta något. Fast, jag vet som sagt inte om jag är hungrig eller om jag inbillar mig? Är det något du känner igen dig i? 

Dags att sova snart, go` natt.

/A


Känslan som infinner sig

Känslan som infinner sig när jag svettats som en dåre på gymmet, duschat och ätit en omelette till middag, den känslan är en av de bästa och den har jag nu. Omeletten bestod av de sista prinskorvarna, fläskfilé-bitar från förrgår, italienska kryddor, ägg och grädde, restomelette när den är som bäst.




















Jag brukar föra in min träning på runkeeper, här kan ni kika om ni är nyfikna. Jag har tidigare varit rätt aktiv på funbeat och funderar på att bli det igen.  Idag var jag själv nästan hela tiden i motionsrummet, precis som jag vill ha det.

Dag 11, är hittills den bästa "diet-dagen" - det känns nästan som en nytändning. Jag känner mig tillfreds, jag är nöjd över mig själv. Jag har ändå klarat av julen med ganska lite fusk.  På julafton drack jag nubbe till sillen och bailys till kaffet, igår åt sockerfritt godis och dagen innan julafton drack jag en liten mängd saftglögg. För att ha börjat med strikt lchf strax innan jul, med en sambo som gärna äter godis och pizza har jag skött mig jäkligt bra.

Det är svårt att hålla distans till allt nu tycker jag. Allt fusk, eller tanke på ser jag som ett misslyckande. Jag är så van att misslyckas så jag förväntar mig nästan det värsta av mig själv. Dumheter är vad det är!

På begäran från mamma :-)

Ostplättar

Ingredienser: 
2 st ägg
2 msk majonnäs
2 dl riven ost 


Gör så här 
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Rör ihop ägg, majonnäs och riven ost.
3. Klicka ut ~8 msk på ett bakplåtspapper och strö eventuellt lite oregano över (valfritt).


- Jag rekommenderar en ganska mild smak på osten.

Vi hörs.

 /A

Lchfbröd

Idag sov jag länge så det blev ingen frukostmacka, men däremot brunchmacka. Jag bakade lchfbröd med mandelmjöl idag och det blev precis som jag tänkt, ett bra substitut till den vanliga mackan.




















Jag ska ta och utveckla receptet lite så att det smakar mindre ost, även om jag älskar ost så kan det bli för mycket av det. Lchf och ost går som hand i hand :P 

Recept för ca 7st smörgåsar.
Ugnsvärme: 225 grader, Gräddningstid: 10min.

2ägg
2 dl ost
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk färskost
Lite Örtkrydda

Dag 11, jag har inte varit iväg och simmat än och jag har inte gymmat än. Dom har kvällsöppet på simhallen så jag far dit senare kanske. Jag har min hälsporre som sätter käppar i hjulet för mig, grrr! Jaja, lite cardio i form av roddmaskin och crosstrainer klarar jag av. Det finns ingen bra ursäkt att inte träna för mig just nu. 

Jag fick en bok av mamma i julklapp som heter LCHF för tjejer, supermaten på medelhavsvis, där i fanns en mängd receptet på god fräsch mat. Blomkålsduschessen som jag försökte mig på gick åt skogen, jag fick inte till konsistensen på dem så dom blev platta, så det blev blomkålsplättar av dem istället ;)

Hörs senare.

/A

onsdag 26 december 2012

Likt en alkolist

Jag klarade av att hålla mig undan de där godiset som jag köpte till sambon, men jag tog lite godis när han inte såg och gömde för att äta senare. Likt en alkoholist som gömmer sprit. Jag vet att många säger att de är beroende av socker. Jag tänker väl att de är dem som dricker läsk, äter stora mängder, jag kan ha fel där. Hur som helst så kände jag mig så jävla dålig och dum så jag la tillbaka godiset i morse.

Dag 10, jag köpte med mig fyra sorters sockerfritt godis hem från vår tripp uppåt landet i dag. Jag lär väl fatta att fusk och genvägar är hinder. Detta är tredje dagen på rad där jag är besviken på mig själv. Vem är det jag försöker lura?...På`t igen ba`

Jag tänker inte slå på mig själv. Jag vet nu i allafall varför jag blir sugen på godis och det beror på att jag är uttråkad och sysslolös. På vardagar är det full rulle på jobbet och så även efter jobbet så jag har få lediga timmar att fundera på godis.

I morgon ska jag baka lchfbröd med mandel mjöl och sen ska jag ta mig en simtur i badhallen. Då det är vanlig dag i morgon hoppas jag på att det är relativt barnfritt. Barn har en förmåga att stå och stirra. Känner jag nå godissug på eftermiddagen tar jag mig till gymmet och roddmaskinen och är jag fortfarande sugen på godis på kvällen hoppas jag att en bok hjälper.

Eh, de där sockerfria godisarna, dom är laxerande har jag förstått. Nu har jag en jävla magknip, damnit!!

Hörs i morgon
/A

tisdag 25 december 2012

Godissugen

Aaarrrrghhhh, vart i helvete kommer detta sötsug från?? Jag är inte sugen på pasta, potatis, bröd, alkohol eller andra typer av kolhydrater men smågodis... Oh lord!

Jag är nästan gråtfärdig, så sugen är jag. Jag försökte att hitta sockerfritt godis utan att finna något. Istället köpte jag en tung påse lösviktsgodis till sambon och salta rostade majskorn till mig. Den godisskålen kommer att leva farligt i kväll tror jag.

Jag har fläskfilé med en crème  fraicherära i ugnen samt att försöker jag göra blomkålsduschesse att äta till, det går sådär, moset är lite för löst. Jag meddelar er hur det gick :P Röran som jag har i fläskfilén består av 4msk färskost, 3st pressade vitlök, 1,5dl crème fraiche, salt, svartpeppar och örtsalt. Det doftar gott!

Dag 8 och 9 kan jag gärna få glömma!! Det enda positiva med denna dag är att jag varit ut och svettats då jag skottat snö. Dags för middag framför Sagan om ringen, på blu-ray!

Ha en fin kväll

/A

Tragiskt

Dag9, +2,5kg, jag är alltså tillbaka där jag startade. Jag vet inte om det var sillen (den hade ett ratio på 0,72) eller om det snapsen till sillen eller om det var Bailysen som jag drack som efterrätt, eller att jag åt för mycket eller en kombination av dem alla eller om det helt enkelt kan bli så precis i början.

Hur det än är så är det inte värt det så  jag återgår till strikt diet igen. Sallad får agera dekorationsblad på maten. Baconlindad fläskfilé blir det till middag, vad skulle du äta till? Tacksam för svar.

Idag ska jag ut och bränna lite fett i form av snöskottning och städning, jag har legat på latsidan länge nu tack vare min hälsporre. Igår hämtade jag ut värktabletter så att jag kan börja röra mig! Jag avskyr att känna mig otillräcklig..

Vi hörs sen.

/A

måndag 24 december 2012

Ingen julgröt

Den enda jultradition jag har haft är julgröten och skinkmackan på julaftonsmorgon och den bröt jag idag och gjorde ostplättar som jag åt tillsammans med rödbetssallad,  prinskorv, köttbullar och annan korv. Lite tråkigt är det ju, men det känns ändå okej.

Dag 8, en vecka på diet och resultaten är som jag tidigare nämnt, -2,5kg. Vågen har stått still de senaste dagarna, däremot upptäckte jag att jag kunde knäppa en av mina jackor utan att behöva dra upp den ovan för höften. Alltså har jag minskat över stjärten.

Igår drack jag en liten kopp Blossa lättglögg och illamående blev jag. Jag vet inte om det var sötman i den eller vad det var, men jag var nära att kräkas vid ett tillfälle. Det har troligtvis inte med sockret att göra, men jag tog det som att sådant socker är inte välkommet i min kropp längre.

Nu ligger mina katter och min sambo och tar en liten tupplur, undra om jag ska göra det också. Så blir det nog :)

Hörs sen.

söndag 23 december 2012

God jul

Kikar in lite snabbt och önska er en riktig god jul :)


Lchf-kladdbakelse

Jag har precis tagit ut en lchf-kladdkaka och från den ska jag göra små bakelser, tanken är att dom ska se ut som små tomtar, jag köpte jordgubbar för att dekorera med. Det är inte 100%strikt Lchf men nog tycker jag att jag kan unna mig nå gott till jul. Jag håller även på att göra lchf- snickers.

Uppdaterat: bakelserna blev fantastisk goda!




















Uppdaterat: snickers, lchf-style, lämpligt godis när suget gör sig påmint. Det bästa är att det blir mycket så dom räcker lääänge! 





















Dag 7, vikten klättrar neråt sakta men säkert. Idag och i morgon kliver jag av den strikta dieten då jag känner mig nästan deprimerad över att inte kunna äta nå gotta över jul. Jag bakar med stevia och 70-90%choklad.

Igår tyckte jag synd om mig själv för att jag alltid är den feta människan i sällskapet som tar upp extra mycket plats. Att jag väljer att sitta på golvet i stället för en stol för att jag är rädd att stolen ska krascha. Det var så synd om mig att jag till och med grät en del.
Mest handlade tårarna om min frustration över mig själv, över hur jag behandla mig själv. En liten mental breakdown räknar jag med såhär i början

Nu ska jag fortsätta baka det till resten av sällskapet då dom har beställt två stycken traditionella klädd kakor.

Hörs sen.