lördag 19 januari 2013

Incest

Det tog ca 30år att komma till bukt med min mentala inställning kring mig själv. Jag tappade bort mig själv på vägen som blev rätt mörk av mitt förflutna som spökade rätt rejält. Jag träffade för snart 5år sedan en man som avgudade mina former och min stora stjärt så det blev "tillåtet" att vara av den större modellen.

Jag drog på mig ytterligare 25kg och nu är mina former lite för stor liksom min stjärt. Han älskar mig oavsett men jag har inte tagit hänsyn till att han även han lider av min övervikt som jag. Han lider, för att jag lider. Han ser min frustration, min ångest och min fysiska smärta och det har jag inte förstått.

Jag har varit så makalöst självupptagen. Mina problem, mina känslor, mina smärtor. Nu snart fem år in på relationen förstår jag att mitt helvete har även varit hans helvete. Jag inser också hur mycket han älskar mig, något jag visat tydligt att jag tvivlat på. Egentligen har jag inte tvivlat på att han älskat mig, men mitt egna självförakt har gjort det omöjligt att älska mig själv och därför har tvivlet alltid legat hos mig. 

Min övervikt har agerat sköld mot alla psykiska smärtor som jag genomlevt i större delen av mitt livet. Som offer för incest är det inte så svårt att förstå även om jag aldrig, någonsin skulle skylla på att det är incesten som gör att jag varit så destruktiv. Det som förstört mest av allt är tillit. Bristen på tillit till allt och alla har tagit hårt. Det är inte heller så konstigt, en pappa ska man som barn lite på, inte bli utsatt för sexuella övergrepp av. 

När allt kommer omkring så ingenting så speciellt konstigt. Mitt förflutna har fått styra mig fram tills nu, 31år gammal och redo att ta upp fighten för mig själv och mitt liv. Ingenting är för sent, jag är en otroligt stark och intelligent kvinna. Så med en större förståelse och acceptans för mig själv har jag nästan förlåtit mig själv för vad jag utsatt mig för. 

Denna övervikt är ingenting jämfört med vad jag packat undan i min "ryggsäck" och klarade jag av att stoppa undan den ryggsäcken så klarar jag av att plocka bort dessa skit-kilon :) Vill du läsa mer om mig och mina tankar och känslor kring Incesten kan du klicka in dig på min gamla blogg Breviparopus

Lchf FTW!


fredag 18 januari 2013

Minus 5kg

Dag 31 och minus 5 kg, fy tusan vad jag är nöjd! Detta med mens då vi kvinnor naturligt ökar ett par kg. Can I get a "over the air" -five?



















Jag underhåller mitt sötsug med lite sockerfritt godis. Det blir nästa steg att förändra. Jag har inget fysisk behov av det, det sitter i huvudet. Nu är det en del i huvudet redan, så jag skyndar långsamt och "krisar" inte när jag äter ett par bitar sockerfritt godis.

Jag fick feedback på vikariatet jag sökt av min nuvarande chef att jag är den bästa kandidaten, jag hoppas innerligt att jag får veta på måndag! Håll tummarna! :)

Dagens shape-up,









Jag har verkligen minskat min magsäck. Jag äter inte lika mycket med ögonen, jag menar, hur upphetsande ser det ut med en bit brun köttbit och en gul/röd klick smör? Fantastist tråkigt om du frågar mig, jag vill ha sallad, färg och form- jag tycker att man ska vara vacker. Men, det är inte prio nu, så, mindre med ögonen och mer medvetet.

Jag hoppas att du får en fin helg!
/A

torsdag 17 januari 2013

1900:- fattigare

Jag har tidigare nämnt att jag har hälsporre. Idag var jag på ortopeden för att få specialgjorda inlägg för mina fötter till mina skor. Inte nog med att denna övervikt givit mig en kass självkänsla, onda knän och ork likt en pensionär så får jag nu pynta ut 1900:- också!

Humöret har inte varit på topp idag kan jag väl säga, mina spabehandlingar som jag tänkte lyxa till det med i mars är lååångt borta. Jaja, jag vill inte låta mina skitkilon styra mig mer, dom har fått så mycket tid och energi hittills. Bah!

Apropå ork, eftersom att jag börjar att få i mig mer fett är tar går det längre tid mellan måltiderna. Förut har jag blivit makalöst trött och skit sur när jag blev hungrig. Nu har jag ork och energi kvar till att att det är dags för middag. Idag hann jag plocka undan lite disk, kläder, kasta lite skräp och dammsuga- innan jag ens började med maten. Det finns inte på världskartan att jag skulle göra det förut. Lchf FTW! Jag gillar mig själv så här lugn och tillfreds.

Dag 31, äntligen helg snart = äntligen träning! Jag har inte pallat gå på gymmet, lite folkskygg är jag nog. Jag vill inte inte förstöra mina goa känslor jag har inför träning med att pressa mig själv att gå dit när jag inte är redo.

Dagens Shape-up - jag är förvånad själv av de låga Kaloriintaget men jag har tagit i liten mer än vad jag ätit (i gram) för att inte få tokiga siffror. Det är ändå bara en fingervisning och inte absoluta siffror.










Nu ska jag ta en till kopp kaffe, - ja, jag kan dricka kaffe sent! Och knäppa igång lite serier. Jag hoppas på goda nyheter angående ett vikariat som jag sökt. Jag har inte fått besked om när jag får veta om den är min eller inte, men det skulle vara gött och avsluta veckan med vetskap om att vikariatet är mitt, för det vill jag!

Hörs!
/A

onsdag 16 januari 2013

Hjärndjävlar

Idag träffade jag min psykolog och vi pratade om allt som jag behövde hjälp med innan jul, som nu är tankar och känslor som jag har fått kontroll på. Nu ska jag vara ärlig med mig själv och inse att jag är inte i mål med allt, men väldigt mycket känslor och tankar har släppt sedan jag började med Lchf. Nästa gång vid träffas är om en månad och ska då besluta om jag behöver gå i terapi nå mer.

Många hjärndjävlar kring mig själv, min självkänsla, min vilja och min styrka börjar att släppa och tack vare det får jag andra beteenden och tänker mer positivt. Jag vill mer, jag kan mer, jag börjar sakta med säkert att få tillbaka tilliten till mig själv. Jag har mer energi och ork, jag sover bättre och jag har och lust att träna. Jag är lite euphorisk!

Dag 30, jag vill nog fortsätta att räkna kalorierna ett tag till, jag är lite rädd för att överäta. Speciellt nu då jag äter (slavar pga stress) för lite frukost- 2ägg, utan något på. Jag behöver i bland tänka aktivt på om jag är hungrig, sugen, mätt eller ohungrig. Märkligt att inte känna skillnaden för kan du tycka, men för mig som kämpat i olika perioder med olika dieter behöver jobba för att ställa dom känslorna till rätta.

Dagens shape-up









Jag kämpar för att "fetta" upp maten utan att öka kolhydratsintaget, men det är inte helt lätt. Nu ska jag lägga mig omkull i soffan och glo på lite serier innan det är dags att sova.

Lchf hjälper mig att hitta tillbaka mig själv!

tisdag 15 januari 2013

Lite extra kärlek

Dag 29, åhh jag har kvinnoveckan, jag tycker synd om mig själv och behöver extra pepp, extra motivation, extra pussar, extra varma kramar, extra kärlek helt enkelt! Jag har "fuskat" och köpte lite saltad, rostad majs. Kolhydratintaget ökade markant men just i dag orkar jag inte bry mig. Dagens lycka när vågen stod på 117,9 istället för 118, någonting, är säkert kortvarig :(

Jag är så jävla skötsam med allt, hela tiden och jag råkade ut för handlingsfällan. Typiskt! Annars idag fick jag reda på vilken bonus jag kommer att få denna månad på lönen, den bonusen ska gå till nya träningskläder, nya träningsskor, kokosfett/olja och lite andra på tok för dyra "lchf-produkter" -lite belöning för viktnedgången denna månad förtjänar jag. Eller hur?

Jag hade bestämt att jag skulle till gymmet dag, men nervositeten över att det skulle vara mycket folk där tog över helt och hållet. Varför blir det så? Vad har "folk" med mig att göra? Jag måste ju vara ganska egocentrisk som allvarligt tror att gymfolk lägger märke till mig mer än andra?

Jag tänker väl att folk ska tänka och tycka en massa negativa saker om mig, för att "det är så dags nu, tjockis"- problemet är väl att det är mina tankar som spökar. Åhh vad drygt!

Näe, idag fick bli en "Tyck synd om mig dag" och nu orkar jag inte gnälla nå mer :)

Dagens shape-up - utan majsen hade jag fått i mig 18kh. Hm!









Nu, Bones! Gotta love David Boreanaz :D 
/A

måndag 14 januari 2013

Kalorier

Dag 28, jag äter och äter men tycks inte komma upp i den mängd kalorier som jag "bör äta" för att gå ner 1kg i veckan. Jag bör jag få i mig 1800-1900 kalorier. Jag tycker också att det är svårt att öka mitt fettintag.

Idag la jag upp två hamburgare- ca200g nätfärs totalt, (baconsmak, köpte hamburgepaket från ICA) jag la två ostskivor på vardera burgare, sen smackade jag på 4-5tsk bearnesesås vid sidan om, samt att jag la upp en avokado  som jag hade ett par teskedar majonäs på, en bit fetaost samt en handfull oliver. 

Jag åt en hamburgare, oliverna, lite av fetaosten, lite av bearnesesåsen och avokadon och jag blev mätt innan jag slutade äta för att jag tvekade på om jag verkligen var mätt eller om mättnadskänslan var "falsk", hm. 


Jag ställde en fråga på Kostdoktorns forum- svara gärna på den här om du vill. 

Lite bakgrundshistoria till frågan: Som en riktig jojo-bantare har jag svårt att släppa tag om mitt kaloriintag. När jag var sjukskriven i 5år för depression gick jag upp en bunt (20-30kg) kilon och läkarens svar var då att det berodde på att min kropp levt så länge på svält då kroppen tog hand om allt (stoppa i fettreserverna) jag stoppade i mig när jag väl åt. Jag åt en gång om dagen (pizzan hamburgare och annan snabbmat) vid 22 på kvällen och fram tills dess levde jag på kaffe och cigg.

Sedan jag börjat att äta Lchf har jag minskat mitt kaloriintag varje dag och det ser ut som att det blir mindre och mindre varje dag. Nu är jag är självklart rädd att jag ska äta för lite, hamna i svält och gå upp igen. Jag har kollat på diverse sidor vad jag bör få i mig och ligger mellan 1800-1900kalorier/dag för att gå ner i vikt (1kg i veckan), ett par hundra till om jag ska behålla vikt.

Jag vill veta om jag behöver bry mig i att jag äter mindre, jag vill släppa kontrollen på mitt dumma beteende att räkna kalorier. Jag tycket nog att jag börjar att känna när jag är mätt. 

Bryr man sig om sitt Kaloriintag när man äter Lchf, eller kan vi lita på att kroppen tar hand om det man äter på rätt sätt? 


Hur gör du och varför? :-) 

Dagens shape-up

söndag 13 januari 2013

4veckor som lchf:are

Dag 27, i morse vaknade kl 08 och var på gymnet 09, en söndag? Vad är det får fel på mig!? Inget! Detta är en del av mitt nya jag. Det bästa med det är allt jag gör, gör jag av vilja. Det är en stor och viktigt skillnad mellan viljor, borden och måsten.

Jag vill äta Lchf, jag vill träna på gym, jag vill ta hand om mig själv. Jag vill! Förstår ni vilken oerhörd lättnad det är att känna viljan? Att slippa dras med tanken "jag borde, jag måste, en annan dag" och det dåliga samvetet som grodde som en förpestad varböld.

På bordet framför mig står en skål med grekisk yoghurt blandat med grädde. Jag har även lite riven mörk choklad och blåbär i, söndagslyx om du frågar mig! :-)




















Jag har återupptagit mitt Funbeat- användande idag. Jag ska väcka liv i min profil tänkte jag. Jag gillar att dokumentera vad jag gör så att jag kan följa upp och se framsteg. Har du ett konto där månne?

Dagens shape-up. Jag har ätit lite för lite...










Nu är det dags för en film, jag hoppas att din helg har varit bra? :)

/A