lördag 2 februari 2013

Hathayoga

Kan ni tro att jag har träningsvärk både här och där idag? Min plan igår var ju att först träna lite kondition (cykel) och styrka (hantlar) hemma och sen avsluta med ett Yogapass. Jag valde att utöva hathayoga först och den andra träningen uteblev. 

Varför? För att jag blev så slut i knoppen efteråt. Yr blev jag också. Videon nedan är den jag använde mig av. Min långhårige, stentuffa hårdrockande sambo körde också sitt första yogapass igår. Snacka om att jag blev imponerad av honom. Nu ska han beställa en riktigt yogamatta åt oss :) 


Dag 45, bästa lördagen på länge. Sambon vaknade tidigt och hade fixat kaffe och ägg och bacon som fanns när han väckte mig. Han drog till Harsa för att åka/träna längdskidåkning och jag har hela dagen för mig själv. Jag tänkte åka på gymmet, men jag kör ett Yogapass och städar istället. På så vis kan jag rumla runt i myskläder idag med. 

Just precis nu, ska jag dra en filt över mig och fortsätta läsa Matrevolutionen och dricka kaffe. Jag hoppas att du får en fantastisk lördag:)
/A

fredag 1 februari 2013

Chili- och tomatfrallor

Chili- och tomatfrallor
12st mini-frallor
Ugn: 200grader

Ingredienser
1dl pofiber
1dl mandel mjöl
2dl egenmixat mjöl (0.5dl sötmandel, 1msk loppfrön, 2msk linfrön, 0.5dl pumpafrön, mixa allt samman ordentligt) 
1tsk chiliflakes
1tsk salt
1msk kummin
2tsk bak pulver
2tsk tomatpuré
50g smält smör
2 ägg
12 små muffinformar

Gör så här:
1: Mixa det egna mjölet, jag tog vad jag hade hemma (som står ovan) men det går säkert bra att byta ut till andra frön/nötter.

2: Blanda alla torra ingredienser

3: Vispa/mixa äggen, häll i det smälta smöret och tomatpurén och vispa/mixa alla blöta ingredienser så att det blir lite fluffigt.

4: Höll i de blöta vispade/mixade ingredienser i de torra och rör runt så att det blir en ganska "blöt" deg.

5: Klicka ut ca1,5msk av degen i varje forn. Ställ in i den varma ugnen och låt stå i ca 20min. Jag kollade av med jämna mellanrum med en gaffel för att se om degen var färdig.

Servera med bregott och ost, jätte goda tycker jag att dom blev. Chiliflaksen gör sig påminda i eftersmaken, perfekt för mig. Lycka till :-)




Eget lchf-bröd

Jag bakade nyss 12 frallor av helt egetkomponerat recept, jag lovar jag att dela receptet :-)

Dag 42,43, 44, jag har gått ner 5,5kg sedan jag startade hela min viktminskningsresa som varat i knappt 7veckor. Jag hade gått ner 6kg men jag gick upp 0,5kg i veckan. Det beror på för lite fett, sockerfritt godis och dåligt med sömn. Det känns helt okej, jag vet att alla veckor inte kan vara perfekta.

Huvudsaken är att jag mår bra och det gör jag, oftast. Ibland känns livet lika tungt som min övervikt och det värsta med det är nog att jag inte riktigt vågar släppa på de negativa tankarna och bara vara glad och nöjd som jag egentligen är.  Det kanske är svårt för dig  att förstå varför jag klamrar mig fast i de dåliga tankarna men på något sätt är det tryggt.

Idag är jag ledig vilket är fantastiskt skönt, jag har glidigt runt i myskläder ändå sen 09 i morse. Och jag tänker fortsätta glida runt i myskläderna. Jag ska köra ett hemmagympass och ett yogapass om en stund.

Igår hämtade jag ut inläggen, ett par inlägg 1820:- fy tusan vad tråkigt det är att behöva lägga ut pengar på dem! Skit hälsporre! Men nu ska det bli ordning hoppas jag :-) Nåja, nu ska jag salta gången utanför huset, byta om till träningskläder och vara lite aktiv.

Dagens frukost, klassisk lchf-mat ;)

Ägg- och bacon med en klick majonäs.






måndag 28 januari 2013

Extra fet

Dag 41, ibland kan jag känna mig extra tung, extra fet och uppblåst - idag var en sådan dag. Mycket tack vare att jag släppt lite kontroll över matintagen. Jag inser att jag är inte trygg i min nya kosthållning och är fortfarande rädd att jag äter för mycket.

Det är löjligt att väga sig varje dag och än töntigare att göra det flera gånger om dagen. Jag väger mig varje morgon, men idag, när jag kände mig extra fet ställde jag mig på vågen för att "bekräfta" att jag är extra tung idag men döm om min förvåning när vågen visade ett helt kilo mindre på eftermiddagen än i morse, det har aldrig hänt förr.

Vad jag insåg var att jag har fler hjärnspöken att dö ta död på än vad jag kunde ana för sex veckor sedan. Efter idag har jag dödat ett och det är att jag inte alls behöver vara extra fet bara för att "det känns som så" :-)

Jag startade en tråd på kostdoktorns forum igår "Utmaning i framgången" och vilka fina, varma och goda råd och ord jag har fått.  Det är ett forum jag varmt rekommenderar! Jag lånade "Mat revolutionen" på e-bibliotelet igår så jag ska fortsätta läsa den. Idag köpte jag Kung markatta`s kokosolja som jag ska pröva att ha i MBC på morgonen. Nu smakar den kokos tror jag och gör den den förstör den kaffet och det tillåter jag är inte.


I går gjorde jag hemmagjord pizza och idag åt jag tacogratäng, myyycket gott. :-) Mh-mh-mmm.





































Jag tycker om att ni lämnar kommentarer, det värmer :-) Tusen tack!

söndag 27 januari 2013

6v -6kg

Dag 37, 38,  39 och 40, jag har haft en liten "down" period på att skriva. Jag har varit trött om kvällarna, jag har jobbat kväll, varit på en afterwork med teamet och ätit alldeles för lite! Då är det lätt att man tappar motivation och inspirationen. Det låter som att jag fuskat men det har inte :)

Jag har faktiskt gått ner 6kg på 6veckor och det är ju alldeles strålande. Nu saknar jag att ha någon dragkrok, någon att bolla alla känslor och tankar med. Någon som har gjort en radikal livsstilsförändring och hållt i den. Någon som förstår vad det är jag går igenom.

I veckan som kommer ska jag besöka gymmet att par gånger. Jag behöver ta tag i min trötthet, lägga mig tidigare och se till att det finns mat att äta hemma om dagarna. Veckan som varit har varit lite si och så. Liksom mitt humör. Jag har inte fyllt i shape-up på flera dagar, jag göt det om jag hat behovet och det har jag inte haft.

Nu ska jag läsa Matrevolutionen och vänta på att sambon kommer tillbaka från skidspåret så att vi kan åka och handla mat. Vid hörs i morgon :)
/A