lördag 16 februari 2013

MBT

Magic bullet tea, hot damm vad gott det blev! :) Det är lördag och vill tipsa alla Lchf:are som sitter hemma och är sugna på "nå gott" mh!























Innehåll:
25g, 83% äkta smör
1,5msk kokosolja, kungmarkatta för att den smakar kokos
En bit choklad, antingen om du ha någon mörk choklad, eller om du har lowcard- choklad.
1stor kopp hett chaité med 1-2tsk stevia i

Mixa, och njuuut!

MaxFit

Jag fyndade ett Maxfit- träningkit på coop idag. Den innehåller en yogamatta, en balansboll och ett bra gummiband för träning, samt två stycken DVD-skivor innehållande övningar. Priset var 199:- och egentligen skulle jag köpa en yogamatta på Team Sportia, men den kostade 300:- och det kändes onödigt bara för en simpel yogamatta.



















Du som utövar yoga, vad är det för skillnad mellan en yogamatta för 3-400:- och ett liggunderlag? Jag köpte detta kitt bara för att mattan var lila och det passar i vårt tv-rum :)

Dagen har vari lugn och skön. Vid kikade på crosstrainers och insåg att jag kan åka på gymmet om jag vill utöva sådan träning, för den maskin som kändes okej kostade 5000:- och jag har gymkort, det är latmasken som ska drivas ut.

Dagens shape-up

















Frukost: 2ägg och en kopp med rysk- och grekiskyoghurt, hallon och ca 2tsk av min egna müsli. 
Mellanmål 1: en handfull oliver och ost
Middag: tacos, se bild
Mellanmål 2: MBT ( jag ska pröva att göra en magic bullet coffee men med te istället för kaffe) 



















Nu ska jag ansluta mig till sambon i soffan då vid ska Kina på Röjar Ralf. Våga vägra Melodifestivalen!

Ha en fin kväll
/A

Resten av mitt liv


Dag 58 & 59, jag klipper in vad jag skrev i min vanliga blogg nyss: 
Min viktnedgång stannade av lite då jag åt lite för mycket chokladöverdragna paranötter och torkad, saltat majs. Många kolhydrater blev det, men denna vecka har jag gått "back to basic" och hållt mig under 20g kolhydrater/dag och har tappat ett kilo denna vecka. 
Det kommer inte att vara några problem med att äta mer kolisar när jag får in mer motion i min vardag. Det har försvunnit 6cm över midja och stjärt vilket är bra. Jag har ögnat igenom en blogg som min sambo tipsade mig om (I hopp om att den skulle ge mig inspiration) och nog inspirerar den. Här är en länk:http://goingsmaller.blogg.se
Tjejen bakom bloggen stärker det jag också känner och tidigare har skrivit om, har man bestämt sig, så går det. Vill du, så är det inte några problem. Jag är super motiverad så jag kör på! Det skönaste med hela denna livstil är att jag inte "offrar" något. Den viktigaste insikten jag har fått är att även om jag går på en strikt variant av lchf just nu, så vet jag att jag kommer att fortsätta att äta lchf sen. Jag förbereder vägen för framtiden. Detta är en långsiktig lösning. 
Många som har bestämt sig att "ta tag" i sin fysiska hälsa, gör en sådan stor omställning att det är omöjligt att fortsätta livet ut. Jag har gått på samma nitlott flera gånger med tanken att det ska gå snabbt och att det bara är en kort period i livet . Då det varit omöjligt att leva på svält och/eller konstig/dyr mat har det varje gång failerat.
Nåja, nåja, nu ska jag dra med mig sambon och klämma lite på crosstrainers, jag tror att jag vill ha en sådan hem :)
Gårdagens shape-up















Frukost: MBC
Lunch: Fläskfilésallad, utan sallad med ost och skinka med lite vitlöksås. 
Middag: Lax med sallad, tyvärr var det inte så gott- jag blev vad jag kallar det "bevikelsemätt" , så jag stekte ett halvt paket bacon och två ägg ägg för att inte blir hungrig på bion.
Mellanmål: Lowcarb choklad

torsdag 14 februari 2013

Glad alla hjärtans dag

Dag 57, när sambon plockade upp mig från jobbet fick jag en bukett tulpaner i handen. Himla rart av honom, jag köpte en stor chokladkaka, vit choklad som han gillar. Jag tycker att det är rart att man köper saker och bedyrar sin kärlek dagar som dessa.

Dock tycker jag att det är vardagskärleken är 100% mer rar. Den där kärleken som blir "osynlig" efter några år tillsammans. I morgon ska vi på bio och kika på A god day to die hard, och jag längtas. Det ska bli skönt att komma från tv-rutan.

Idag har jag prövat ett alternativ till choklad, jag vet att jag säger att man inte ska hitta alternativ, men fanken, jag kunde inte, inte köpa choklad och jag stod och valde mellan 90%-ig choklad och den på bilden nedan. Den är rätt god, om än lite mastigt :) För att se mer tips på alternativ lchf-kost kan ni kika på CarbZone- bra för den som äter "liberal lchf" :) Jag brukar kunna hitta deras produkter på ICA.

Dagens shape-up





















Frukost: MBC
Lunch: gårdagens middag (köttfärsås med blomkål)
Middag: pepparbiff med beasås och en liten sallad.
Mellanmålet: Lowcarb chokladen. 






onsdag 13 februari 2013

Idiot

Dag 56. Varför måste allt gå för långt innan jag fattar allvaret? Idag efter en otroligt intensiv dag på jobbet med mycket fysisk rörelse åkte jag hem och fick tårar i ögonen för att det värkte utav hela helvete i min hälsporre. Det pulserade och vid varje "slag" kändes det som att någon satt en kniv i hälen på mig.

Doktorn, min sambo och andra som haft hälsporre har sagt "ta det lungt, belasta foten så lite du kan, använd rätt skor och ha alltid inlägg" - vad gör jag? Jag stoppar in inläggen i dom "vanliga" vinter skorna istället för träningsskorna, för att det är "fult" med träningspjuks på jobbet. Jag går fram och tillbaka, upp och ner, hit och dit, utan att tänka på att hälsporren.

Så, om jag fortsätter att vara en idiot, kommer jag tammetusen aldrig bli frisk från hälsporren. I dag hade jag på mig träningspjuksen, med inläggen i, men går åt helvete för mycket! Åhhh... Skärpning!

Dagens shape-up






















Frukost: MBC
Lunch: gårdagens middag (italiensk kyckling med lite sallad)
Middag: köttfärsås med blomkål och en klick smör
Kvällsgotta: En liten kopp grekisk yoghurt med lite grädde och hallon i. 

Nu ska jag kila på Bones, hörs då! :)

tisdag 12 februari 2013

Lchf- snabb/lättlagat

Snabbpost:
Jag har en idé, jag tänkte försöka samla alla mina recept under en egen menypost. Den mat jag oftast lagar är snabb och lättlagad då jag inte känner att jag har tid att stå vid spisen i flera timmar efter jobbet. Jag äter god, strikt lchf och har nästan en stående inköpslista varje vecka. Jag varierar maten med olika kryddor och tillbehör.

På helgerna kan jag avancera mig lite, men hittills har det mesta varit snabblagat/lättlagat. Jag älskar att laga mat så det är inga problem att laga mat länge, men jag har inte kommit dit ännu, då jag vill ha rutin på matlagning som ska hålla varje dag.

Skulle en sådan menypost uppskattas av dig? 

Ge mig sömn i natt

Dag 55, vaknade strax efter 05, hade katter och sambo som stökade runt tills att jag klev upp vid 07, bara för att inse väl på jobbet att jag jobbar kväll och blir hemskickad. Det bästa sättet att nyttja tiden var är att riva av ett gympass och ändra på mitt skit humör. 

City gym FTW!



















Jag blir glad av att vara på gymmet. Dagen har blivit otroligt lång men så kommer resten av veckan också att bli då det blir en del övertidstimmar både i morgon och på torsdag. Ibland bara är det så.

Dagens shape-up


















Frukost: MBC
Mellanmål: 40g salami & två ägg
Lunch: gårdagens middag (salamibiff med broccoli)
Mellanmål: 40g salami
Middag: Italiensk kyckling med en lite sallad, som ni ser på bilden nedan. 








måndag 11 februari 2013

Salamibiff med broccoli

Dag 54 (två månader, whohoo) jag har varit piggare idag även om jag sov lite dåligt inatt. Svårt att somna och vaknar till och från. Men den verkliga orsaken nu är stress. Det är mycket på jobbet. Jag har kommit långt i att släppa jobbet, på jobbet. Jag tar ju inte jobbdatorn hem längre, bara det liksom ;)

Min hälsporre väääärker, det pulserar i hälen :-/ Jag har inte ätit någon alvedon idag. Fan för fåfänga! Jag behöver använda bättre skor för mina inlägg, men det skulle kännas så förbaskat oproffsigt, fult och fel att ha träningspjuks på jobbet. Men, jag måste nog, hur ska jag annars bli kvitt hälsporren.

Det är mycket diskussion om hur och när man vet att man är i ketos, hell, låt någon dofta på din andedräkt! Det är billigare alternativ än att köpa apparater/stickor som ska tala om du är det eller inte. Nörden i mig vill ha apparater men om jag ska vara ärlig så behövs det egentligen inte.

Dagens shape-up























Till frukost: MBC
Mellanmål 1: 2ägg
Lunch: fläskfilésallad på, utan sälla du med ost & skinka
Middag: 1,5 salami biff i gräddsås, med lite blomkål och en klick smör.
Mellanmål 2: 3msk rysk yoghurt med 1 msk hallon.

Egentligen ska man inte behöva äta nå mellanmål när man äter lchf, eller, egentligen finns det inga tider som man måste följa vad gäller mat-tider. På helgerna är mina tider "all over the place" men på vardagarna är min hunger rätt punktlig.


Middagen



















Ha en fin kväll och en bra morgondag! /A

söndag 10 februari 2013

Lchf-bröd med kokosmjöl

Det snabba morgonbrödet

175grader, 15min

Ingredienser
1dl kokosmjöl av Aman Prana - 
det funkar säkert med vanligt kokosmjöl också.
1ägg
1tsk salt
1tsk svartpeppar
2tsk krossade linfrön

Gör så här
Sätt på ugnen och blanda alla ingredienserna i en liten bytta. Knåda ihop till en boll. Låt det stå och svälla i ca 5min. Lägg bollen på plåt med bakplåtspapper. Tryck ut så tjockt du vill ha brödet. Stoppa in det i ugnen i 15 min. Klart! 

Smaklig måltid




Min shape-up

Jag trodde att jag var trygg med att inte använda shape- up längre, men det tar mer än 2månader att ändra ett beteende. Så, jag fortsätter att räkna protein, kolhydrater, fett och Skaldemans ratio.

Så dagens Shape-up























Till frukost åt jag hemmagjort & nybakat lchf-bröd med ost & bregott på samt ett par matskedar rysk yoghurt med hallon i. Till lunch åt jag gårdagens middag, italiensk kyckling med en bit paprika och gurka. Till middag åt jag ägg och bacon, med mycket smör och majonäs. Till kvällsgotta, ett par teskedar rysk yoghurt, en tesked sukrin och en matsked hallon. Samt en stor kopp chaite med lite grädde i.



















Jag brukar vanligtvis inte lägga med träningen men jag gör det nu ändå. Tänk på att träningen tar bort kalorier. Så jag har ätit mer än 882 kalorier. Jag har tagit kontakt med två stycken PT`s som finns i min stad, jag hoppas att jag har råd och möjlighet att få lite vägledning. Nu är det dags för sängen,

Nighty night

/A

Kolhydrater, ingenting för mig

Kolhydrater = en trött deppig jag. Lite kolhydrater = pigg och positiv jag. Skrev lite på Doc`s forum angående dessa förbaskade kolhydrater: nedan kommer lite av vad jag skrev. 

Kolhydrater- ingenting för mig

Jag har ätit lchf i knappt åtta veckor, de första sex veckorna åt jag strikt, max 15-20kolhydrater/dag. Jag åt ingenting utöver maten eftersom att där inte fanns ett behov. Vecka 7 och denna vecka har jag fortfarande ätit strikt lchf-mat, men druckigt PepsiMax (läsk som jag inte ens drack innan jag startade lchf) ätit en del naturgodis och även om det är ett bättre alternativ än vanligt godis så innehåller det mycket kolhydrater.

Veckan som varit har jag varit obeskrivligt trött, mer och oftare hungrig, jag har haft svårt att somna och vaknat var och varannan timme. Jag har varit otroligt stressad, ledsen (för ingenting), tagit saker personligt. Jag har inte orkat träna, har uppblåst mage, ont i huvudet till och från. Jag är sugen på färdig pizza och jag vill bara vara ifred.

Så som jag mått veckan som varit mådde jag innan jag började med lchf. Så, på frågan om jag var "värd" de där naturgodiset är svaret: Hell to the No!



Dag 48-53, som du kan läsa ovan har jag mått som en säck rutten potatis de senaste veckan. Idag vaknade jag lika trött som veckan men orkade inte med mig själv och mina kassa ursäkter, jag bytte om och rev av ett gympass. Det bästa hittills! Tycker jag i allafall, men sambon hyttar med pekfingret och tycker att jag ska ta det lugnt och tänka på min kropp. 

Han säger det i all välmening och jag är tacksam för att han bromsar upp mig, jag måste lita på honom. Han hyttade med fingret när jag började att jogga på mina promenader, jag lyssnade inte, jag fick hälsporre. Sååå, lärdomen, lyssna på sambon. Jag behöver dock ha med mig någon på gymmet, för att när jag hittat mitt flow, då kör jag på som att det inte finns en morgondag.

Min kropp är tung och otränad, klart som korvspad att jag behöver träna lugnt så att mina leder och ligament inte blir skadade. Jag har redan trasiga knän sedan cykelresan till Kiruna.  Jag har verkligen inte råd, lust eller tid att skada något mer. Så, är du en PT och vill hjälpa mig med ett enkelt, lämpligt träningsupplägg vore det guld värt!

Dagens träning: