onsdag 20 mars 2013

100 inlägg -10kg snart

Detta blir inlägg 100, yay :-) Jag har 0,5kg kvar att nå ett av mina lite större delmål och det var 10kg minus innan jag och min sambo firar 5år tillsammans. Det gör vid om 5dagar :) Jag ska nå det!

Vi åker till Stockholm på lördag och ska bo på hotell en natt. På söndagen ska han springa premiärmilen och efter det åker vi hem. Finns det någon kanske vill rekommendera oss en bra restaurang som erbjuder en meny som även är lchf-vänlig?

Nästa delmål är 13kg, för att då väger jag precis 99kg, alltså tvåsiffrigt, under 100. Jag har ingen brådska dock även om min förhoppning är att jag ska ha gått ner dessa innan sista juni, precis innan jag går på semester.

Jag har funderade precis i början av min resa över vad min belöning för att jag når första delmål ska vara och kom överens med mig själv i det tysta att jag ska sluta röka. Och nu, när jag närmar mig målet, känner jag mig nervös för belöningen. Jag hade inte i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig att det skulle gå så snabbt. Huvudet hänger inte riktigt med :)

tisdag 19 mars 2013

Smoked Chili & Garlic Burger



Smoked Chili & Garlic Burger
Ingredienser
Burgaren
800g köttfärs 12%
En påse Tex-Mex Smoked chili & garlic krydda
1 ägg
Salt

Peppar

Resten
Rödlök
Babyspenat
2 skivor low card bröd (totalt 5,4kh  (2,5kh/skiva)
4 ostskivor
Dressing (ailoi, hamburgedressing eller bearnesesås- ju fetare desto bättre)


Gör så här
Häll i köttfärsen i en bunke, blanda i hela kryddpåsen, salta och peppra.
Knåda in kryddorna ordentligt i färsen.
Gör 8stycken halvtjocka, halvstora biffar och stek.
Sätt ugnen på 150grader.

Lägg brödet på en ugnsfast form, lägg ostskivorna på brödet och ställ in i ugnen när det är ca 4min kvar på burgarna
. Sen lägger du ingredienserna som du vill, jag har dressing på brödet och osten, sen har jag babyspenat och därefter burgaren. På burgaren lägger jag på rödlök och ytterligare en klick dressing. 
Smaklig måltid!

Innehåll:
Enligt shape-up så innehåller denna middag totalt:
Protein: 55g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 49 g

702 kalorier
Räknat på
200 gram Köttfärs 12 %
30 gram Amerikansk dressing
10 gram Spenat
2 skiva Low Carb bröd
15 gram Röd lök
15 gram Ost

En liten notis: egentligen blir jag mätt på en burgare/hälften av innehållet, men om jag ätit lite frukost och lunch får jag i mig två. 
/A

Äkta tjockis


När nya livet börjar så är man motiverad och inspirerad. Man går "all-in" i sitt nya liv, man proklamerar detta för hela världen och man köper gymkort, signar upp på en viktminskningsklubb (viktväktarna, extravaganza, viktklubb) och sen är man "hemma".
Efter ett par veckor så kan man konstatera att man tappat 2-4kg (vätska allt som oftast) och då, när man "ändå" gå ner i vikt kan man pröva sig på någon snabbkur som fettförbränningspiller och/eller andra piller som ska minska fettupptaget eller andra näringaupptag. 
Man går på gymmet 4-5ggr i veckan, för att det är givande, motiverande och framför allt, så är man mest duktig. Man köper på sig schyssta träningskläder, skor och andra tillhörande prylar och beteer sig som om de sakerna är avgörande för hur man ens kan gå till gymmet. 
Nu har det gått ytterligare ett par, tre veckor och man börjar att tänka "jag är så duktig nu så nu kan jag unna mig -något man av hälsoskäl valt bort". Man fortsätter träna och äta sin diet, man klappar sig själv över bröstet för att man minsann tränar hårt och äter rätt, samt att du dricker sin proteinshake, sin "näringsämnesblockerare" och fuskar "bara i bland".
Nu har det gått ett par månader, och det är midsommar, julafton, påsk eller annan högtid- då måste man väl också få äta det som alla andra äter. Då "måste det vara tillåtet" och man sätter i sig nästan allt man valt bort initialt. Man lägger på sig några av de kilon man gått ner (vätska) - man tappar motivation och fortsätter att gymma 1-2 gånger i veckan och tänker "nu ska jag börja om, göra rätt"
Men sen fyller man eller någon annan år, ånej, då måste man ju få smarra på kakan man bakar, eller tårtan man gjort. Happ, då var man där igen. Motivation och inspiration är i botten, man äter mer och mer av det man tidigare valde bort, gymmet har man helt plötsligt inte tid med och tillslut sitter man här, skriker ut alla sina gamla ursäkter till varför man inte gör som man i början sa att man gjorde.
Jag kastar inte sten i glashus här: jag har skrivit "man" hela vägen då även jag har varit där mer eller mindre. Men nu först förstår jag exakt hur stort pain in the ass jag hat varit och vill mest skriva ett stort Tack till dom som orkade stå kvar och se på alla mina halvhjärtatade försök till att leva på ett sätt som jag förtjänar. 
Jag äter lchf, strikt med max 10g kh/dag, men ingen jag känner gör det. Jag cyklar framför TV:n även om det är så in i bombens tråkigt, jag har ett stressigt jobb, en sambo som älskar sina kolhydrater. Vad jag vill säga med det är att bara jag, och verkligen bara jag kan ändra på min attityd, inställning och vilja. 
Herrejösses, jag är äkta tjockis, jag har trasiga knän och har hälsporre, livet är inte enkelt, men jag inser nu, tack och lov att det är bara är jag som kan göra jobbet! En annan anledning förutom tacket till att jag skriver detta inlägg är jag är riktigt trött på att "lchf-are" som "gör om, gör rätt" en gång i veckan. Dom fick min tacksamhet till mina nära och köra att växa. 
Sluta gnälla, ta ansvar, ge energi istället för att ta: jag lovar att livet blir mycket roligare då. /A

söndag 17 mars 2013

3 månader, -9kg

I tre månader och 1dag har jag varit "lchf:are"och vad har jag insett/lärt mig under vägen?

LCHF är en bra diet/kosthållning att komma igång med att leva ett hälsosamt.

-Speciellt för oss som är väldigt tjocka.
-Speciellt för oss som saknar mättnadskänsla
-Speciellt för oss som har haft svårt att komma gång med fysisk aktivitet
-Speciellt för oss som har fysiska skador(typiskt fett-skador som jag kallar dem, exempel på det är trasiga knän) som behöver ner sina snabbt i vikt för att minska belastning.
-med myyycket mer. Jag ska skriva ett inlägg där jag gör en djupare analys.

Jag har ingen inspiration att blogga. Jag återkommer till veckan :)