fredag 12 april 2013

-12,6kg

Det går inte att beskriva känslan i morse när vägen stod på 109,4kg wooooaah! Så på 3 månader och 3 veckor har jag tappat 12,6kg! Fy fanken vad lycklig jag är. Jag säger det igen: det går bara man har bestämt sig! Finns en ärlig vilja finns det hopp och av det föds ett underbart jävlaranamma!

Jag firade dagens glädjande besked med att gymma 80min samt att jag testade mina nya skor, suuuuper sköna är dom.






















Till fredagsmiddag åt vi ryggbiff, som smälte i munnen, med persiljesmör samt att jag gjorde min första rättikagratäng, och det blev galet gott!























Nu sitter jag och mår oförskämt bra! Jag hoppas att du mår väl och att du får en fin helg!

torsdag 11 april 2013

-0,8kg på 4dgr

Känslan när vågen visade 110,2 i morse gjorde min dag! Jag hade tappat 0,5kg i går, och ytterligare 0,3 idag, jag har ju ett mål att gå ner 1 kg i veckan till midsommar och fortsätter jag så här så kommer det nog att gå bra.

Om 0,2kilo har jag alltså gått ner 12kg (!!) på inte ens 4månader. Jag kan knappt tro att det är på riktigt. Jag ska mäta mig till helgen :) Stuff is happening om jag säger så. Kul är att fler och fler ser det och yttrat det, det gör mig glad.

Hur har jag gjort denna veckan jämfört med de senaste månaderna? Back to basic! Mer fett igen. Jag håller mig mätt längre, suget efter gosaker avtar och portionerna blir mindre. Jag äter inget annat än mat.  Ett tag nu har jag ätit en del sockerfri godis och naturgodis -chokladöverdragna paranötter och saltad rostad majs.

Jag har fortfarande gått stadigt neråt, men inte lika snabbt som i början. Första veckorna gick jag ner 1kg i veckan och då bokförde jag allt jag åt. Nu behöver jag inte det längre och det är så skönt att känna lugnet i något som nästan varit en ångest grej. Tankar som jag ständigt hade förut var:

"Vad ska vi äta, när ska vid äta, jag är hungrig, jag behöver mellanmål, jag är trött och förtjänar godis, jag är hungrig och på as dåligt humör, jag måste hinna äta frukost, jag måste handla med mig frukost för att jag inte hann, vad ska vi äta till proteinet" listan kan göras längre men alla ovan tankar är nästan puts veck.

Nog funderar vi fortfarande hemma vad vi ska äta, men det är inte i närheten av samma problem som förut. Föda är något som ska mätta, och behöver inte vara mer än just det. På helgen kanske vi vill lyxa till det, men det är fortfarande föda i sin enkelhet, men med en dyrare köttbit istället.

Nu ska jag krypa ner under filten och försöka svära bort det faktum att jag fryser, heeela tiden! Grrr

Dagens middag: Hemmagjord baconburgare på bröd innehållande 2,7kh/skiva med hemmagjord vitlöksås, ost, rödlök, babyspenat och orange paprika på. Jag orkade äta 1, det betyder att jag får äta fin-fin frukost i morgon, yehooo!




måndag 8 april 2013

Kokosfett

Till min stora förtjusning hittade lukt- och smakfritt kokosfett i en hälsokostbutk i stan. Nu när jag dricker MBC till frukost igen upptäcker jag att jag blir dålig i magen av kokosfettet! Finns här någon som har samma erfarenhet?  När jag hade kung markattas kokosolja i så blev jag inte dålig i magen.

Jag skrev ett inlägg om fördömanden i min "vanliga blogg" idag och det är min konditionsdag idag så jag ska hoppa upp på cykeln och ta mig en sväng. Så, vilken träning utför du? :)



söndag 7 april 2013

-11kg

Jag är helt värdelös på att blogga på sista tiden. Tråkigt jag vet :/ Jag har i allafall gått ner 11kg på 3månade och 3veckor vilket jag känner mig nöjd med. Min viktnedgång fortsätter sakta med säkert. Jag är inte lika strikt med maten som jag var de första månaderna.

Jag håller mig under 10g kh/dag fortfarande. Vad jag menar med strikt är att jag får i mig mindre fett nu än tidigare. Jag glömmer liksom bort det. Dessutom så har magsäcken krymp så oerhört mycket att jag äter än mindre nu.

Mitt nästa större mål är att komma ner under 100kg och då är det 12kg som ska bort. Dessa vill jag ha bort innan midsommar och då måste jag äta mer fett :) MBC till frulle, kryddsmör till proteinet och MBT till kvällen.

Nu väger jag 111kg, min resa började på 122kg och jag vill inte väga mer än 99 till midsommar. Detta betyder att det kommer att bli mycket lågintensiv träning= motionscykeln hemma och jag ska börja simma igen. Det blir mycket mindre sockerfria gosaker på helgen! Det är "doable" -det det har jag bestämt!

Det är 11veckor till målet och det betyder att jag måste gå ner lite mer än 1kg i veckan. Det går, det gäller att ha fokus, viljestyrka och en ett riktigt jävlar anamma! Wish me luck ;)