lördag 20 april 2013

Dålig vecka

Jag har haft min första svacka i mat och träning. Eller mat, den var varit den samma, men kanske lite för mycket mat och för lite fett eftersom att jag varit sugen på sötsaker och hungrig mer än vad jag brukar.

Mitt högra knä har varit oerhört bråkigt och smärtfyllt, min hälsporre har gjort ont mer än vanligt, jag hittade knölar under brösten så min motivation har varit väldigt låg. Knölarna ska undersökas vidare på en bröstklinik i Gävle. Men det är troligtvis bara fettknölar, är det något du känner igen i och med viktnedgång kanske?

Det känns skit att ha en dålig vecka, allt blir skit, humöret, vikten, inspirationen och jobbet. Ursh! Jag behöver "snap out of it" och förmodligen krävs det att jag tar och gör något åt det. Energinivån är lågt då jag är så galet trött. Fyfan, skit vecka!

Ursäkter, ursäkter, det är bara att göra det! Alla har väl en dålig vecka nu och då? Nu är det dags för F1- kvalet sen ska jag power-nappa och kanske ta mig till gymmet och om det inte blir gym, så blir det motionscykel. Punkt och slut! :)

Jag kan lapa lite D-vitamin tidigare i iallafall



söndag 14 april 2013

Frukost 4: Bäggcon

Frukost 4: Bäggcon























Stek 70g bacon och 2 ägg, salta och peppra äggen, servera med lite babyspenat och plommontomat. Klassisk lchf-frukost minus "de gröna" :-)

Frukost 3: Ägghalvor med enkel räkröra

Frukost 3: Ägghalvor med enkel räkröra
























Koka 2 ägg medium, skala dem och skär på mitten.
Tina 1 dl små skalade räkor.

Blanda ca 1-1,5dl gräddfil (går bra med rysk, turkisk eller grekiskyoghurt också) och ha ner 1-2msk majonäs, 1tsk citronsaft,  2tsk gräslök samt lite salt och peppar. Blanda sedan i äggulorna och rökorna. Häll på röran i ägghalvorna och njut!

Frukost 2: Hallonyoghurt med ostmacka

Frukost 2: Hallonyoghurt med ostmacka























Tina 1,5 msk hallon och blanda i rysk yoghurt, tillsätt lite grädde och ett krm Stevia.

Ta fram en bit Ost- och solrosbröd och bred på mycket bregott och lägg på ost i valfri mängd, mhmh- mmmm.

Ost- och solrosbröd

Ost- och solrosbröd

200grader 15min

Ingredienser

2 dl mandel mjöl
2 tsk fiberhusk
2,5 tsk bakpulver
3 krm salt
2msk rysk yoghurt
4 ägg
1 dl fin riven ost
1 msk grovt riven ost
0,5 dl hackade solrosfrön
1 msk hela solrosfrön

Gör så här

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda ägg och yoghurt och vispa ihop och ha därefter i osten. Blanda i alla torra ingredienserna rör om. Låt det svälla i ca 5 min. Smörja/olja en avlång brödform och häll i degen. Strö över den grovt rivna osten och 1 msk solrosfrön jämt över degen. Stoppa in i mitten på ugnen i 15min. 

Ett jätte gott, mastigt matbröd! Kanon bra om man gillar ostsmak som jag verkligen var sugen på när jag komponerade ihop receptet. 

























Smaklig måltid!

Träning

Behöver din träning vara rolig för att du ska utföra den? När jag bestämde mig för att hitta tillbaka till mig själv, äta lchf för att gå ner all min övervikt såg jag motion som ett naturligt inslag i detta.

Mitt recept på framgång skiljer sig inte så mycket från alla andra, ät rätt mängd mat, träna och ha nåbara mål. Skillnaden mellan mig och många andra är att jag var/är så fet och hade problem med mättnadskänsla så jag ville ha en extra skjuts med hjälp av lchf.

Det skrämmer mig att se människor som "bestämmer sig för att ta tag i livet" och börjar att träna, men träningen är all over the place, och ofta för mycket så att tillslut är det många som lägger ner. Det finns några frågor som jag tycker är 100% relevanta att ställa till den som söker hjälp med att komma igång med träningen.

1: Varför vill du börja träna?
2: Vad har du för mål med träningen?
3: Är målen/målet specifika, nåbara, tidssatta och framför allt realistiska?

Jag ser allt för ofta många ge andra väldigt tokiga råd utan att tänka efter som stjälper snarare än hjälper ett av dessa råd är:

1:Du måste välja träning som är rolig, annars kommer det absolut inte att hålla.

 - Seriöst: vem fan tycker att träning är rolig precis mitt under träningen? Jag har då aldrig sett någon som skrattat när musklerna svider mitt i settet, eller när svetten rinner och du knappt kan andas för att pulsen är så hög på crosstrainern, löpbandet eller cykeln. Det som är roligt däremot är känslan efter prestationen men framför allt känslan som man får av resultatet.

Klart att gruppövningar kan vara lite rolig som att att boxas på en polare, dansa med en okänd eller vara sexig när man tränar poledance, men hur många nybörjare startar med sådana pass?

Om du vill komma igång att träna, tänk på mina frågor ovan, anpassa träningen efter målen och sen, utför den. Mitt mål med min träning är Halvklassikern 2014-2015. Stort mål och långt dit. Hur bibehåller jag motivationen? Jag mäter mina resultat med hjälp av pulsklocka, tid, längd i distans.

Den typ av träning jag utför är helt anpassat efter mina trasiga knän och min hälsporre. Jag rehabiliterar mig samtidigt som svetten rinner. Jag måste göra detta för mitt mål ovan. Allt har sin gång, jag har tålamod, jag har dåliga dagar och så är det ibland. Det viktigaste för mig att jag fortsätter med mina träningsrutiner- no matter what!