torsdag 9 maj 2013

Dom små byxorna

Jag hade en förmåga "förr" att beställa byxor via nätet, Ellos för att vara exakt och byxorna satt alltid fult, kändes små i storleken etc, en del har jag varit duktig att skicka tillbaka men en del har jag behållit som "straff" för att jag aldrig lär mig att inte beställa byxor samt att jag vill ha kvar som för att komma i dom. Två av dessa byxor testade jag nyss och dom sitter perfekt! Det är viktminskningslycka :)

Cyklingen uteblev, jag blev uppehållen på annat vis, själaträning kallar jag det för. Jag åkte med svärmor och svägerskn som skulle åka rutten som svärmor ska dela ut tidningar i natt, ca 8-10mil runt skärgården. Super mysigt var det. Jag spanade in gamla fina stugor och hus, fantiserade och drömde mig bort.

När jag kan hem sa kroppen "hell no" till cykling. Jag kände mig matt efter dagens gymbesök och träningsvärken kommer smygande. Så nu har jag precis duschat och ska fortsätta drömma, på blocket. Jag vill hyra stuga i sommar. Jag vill bosätta mig utanför stan, nära vattnet och bara vara.

Ikväll äter vi tacos till hockeyn, Sverige VS Canada, heja Sverige!

2,5h på gymmet

Idag har jag PT:at en kollega. Det var hennes första gång på gymmet någonsin och hon var riktigt duktig. Det var även min första gång att stå på den andra sidan av maskinerna/övningarna.

Jag är inte utbildad personal trainer, dock är jag utbildad hälsocoach och jag har erfarenhet och har lite hum om vilken träning som gör vad samt vad som är rätt och fel. Det kändes som en ära att få det förtroendet och hon svor åt mig en gång, så mission accomplished ;)

Hon har nu fått en träningsschema för ca 1h träning, fokuserat på bål/mage. Nästa gång gör vi ett för armar och ett för ben. Var hon inte vet än att coreövningarna som hon fick lära sig idag, ska hon göra varje gång hon är på gymmet.

Idag vägde jag 108kg vilket ger en viktnedgång på 14kg, detta har jag  lyckats med på 4månader och 2veckor. Jag stannade kvar och gymmade själv i 50min och om ett tag ska jag ut på en cykeltur på 1-2mil. Det är så här jag väljer att spendera min lediga dag mitt i veckan.

Jag vet att många som äter lchf anser att man inte ska behöva träna för att gå ner i vikt men det tycker jag är så urbota dumt. Vadå inte "behöver" ? Behöver du inte en stark kropp? Behöver du inte en bra kondition? Det finns alltid tid, det finns alltid möjligheter, utmaningen är viljan och förmågan att prioritera.

Vad prioriterar du?

måndag 6 maj 2013

Viktnedgång

Mycket händer med kropp och knopp när man går ner i vikt, fett försvinner och tankar blir lättare. Fettet har fått agerat som en mur, som skyddat mig från mig världen, men jag är inte så rädd längre så fettet fyller inte samma funktion. Men, ju mer fettet försvinner ju mer saker känner jag, som tillexempel knölarna under brösten.

Det visade sig efter besök på bröstmottagningen att mina bröst är perfekta ;) Alltså inget fel, ingen cancer på G, knölarna som jag känner är som det ska vara. Skillnaden nu mot för 13kg sedan är jag har mindre fett på kroppen/mindre bröst och känner mer. Nåja, nog om tuttar :) Jag är frisk, woohoo!

Nu ska jag hand om denna dag på bästa sätt och det är att vila och lägga denna "cancer-scare" åt sidan ta lärdom och bestämma mig för att slut röka, once and for all. Jag vet att det är tjatigt ämne, jag höll uppe en stund förra våren, jag vet att jag kan, jag är mer redo nu än var jag tidigare varit. Jag ska tammetusan göra halvklasssikern nästa år, som jag måste träna inför nu.

Jag har mål, ambitioner, moitivation och inspiration. Viljan är inte där till 100% men tills att de sista procenten landar får det bli mitt "jävlaranamma" som väger upp istället. Jag vet att mitt "sluta röka" inte är ett dugg trovärdigt för dom runt omkring mig, men det var inte mitt "börja äta och träna rätt" heller i december. Och se hur bra det blev tillslut? :)

Nu ska jag ta tag i ett av rummen i vårt uthus, "kartongrummet" ska tomt på skräp. Och om jag känner mig hel i mina knän ska jag ta en cykeltur även idag :) Jag startade en utmaning i på facebook: 100minuters träning denna vecka. Vill du joina? Klicka på länken: 100minuters träning

See ya!