lördag 19 oktober 2013

-27kg, vikt idag 95kg

Jag har lovat att visa för- och efterbilder, som visar lite mer exakt hur jag såg ut, men jag har inte vågat, förrens nu. Nu väger jag lika mycket som jag gjorde när jag träffade min sambo. Det var ett av mina delmål.

I förrgår fick jag den ofantligt tunga nyheten att en väldigt kär vän har avlidit och dessa dagar har färgats av ilska, sorg, tårar, saknad & glädje. Man misstänker att hans hjärta gav upp- mina tankar går till hans dåliga hälsa med övervikt en längre tid och dålig kost med lite motion. Detta är något vi pratade ofta om.

Mitt sätt att hedra hans minne är att vara sprida glädje och trygghet, så som han alltid gjorde, men också att inte ge upp på mig själv. Nu kommer jag aldrig mer att få något peppigt SMS, så jag måste klara mig utan hans fysiska person.

Jag lovar dig Richard, att jag ska ta hand om mig själv så att jag inte går samma öde till mötes.

För- och efter bilderna då. Höger är från dec- 12 och vänster är från idag.


tisdag 15 oktober 2013

Hoho, omställningsbesvären?

Veckans mat hittills, 

Måndag: 
Frukos: 1 halv kycklingfilé + gräddig sås 
Lunch: Ett halvt paket bacon & tvcå ägg= bäggconröra
Middag 1,5 köttfärsbiff, 2msk bearnaiesås & lite gurka & lite röd paprika

Idag,
Frukost, 1 köttfärsbiff & två kokta ägg
Lunch:  1,5 köttfärsbiff, 2msk grädde +  lite gurka & lite röd paprika 
Middag: Kycklingröra (ca 1filé & Ingefära/chili creme fraiche+ grädde) + 25g osaltat smör samt finhackad gurka.

Jag borde få omställningsbesvär, men det har jag inte, än. När jag började att äta lchf, första gången fick jag det. Huvudvärk, dålig sömn, kramper i benen, förstoppning och sen blev jag helt makalöst trött, hela tiden. Å andra sidan, så har jag haft nästan alla dom besvären innan jag började äta lchf nu igen så kroppen kanske bara är tacksam att jag äter kost som jag mår bra med. 

Omställningsbesvären kanske kommer men eftersom att dom i sådana fall går över på 1-2veckor så är det lungt! Jag tycker att dock att jag blir hungrig bara någon timme efter att jag ätit och så var det sist med, men då har jag magkatarr som är roten till de onda. Så, jag tror faktiskt att jag bara kommer att må bättre nu.

Jag känner mig redan lite mer motiverad och det har nog att jag har bestämt mig igen och håller fast vid mitt beslut. Helt plötsligt känner jag inget sötsug längre. Mitt blodsocker är definitivt stabilare och det känns nog som att min paus från lchf inte gjorde så stor skada fysiskt. Det är väl fantastiskt vad kroppen förlåter snabbt. Lchf och jag kommer nog att hålla handen bra länge framöver :) 

Nu ska jag krypa ner i soffan och kika på lite serier- förmodligen somna, som vanligt. Innan jag avslutar vill jag dela med mig av en bild jag tog på min promenad/jogg i eftermiddags.


söndag 13 oktober 2013

Hej då, kolhydrater

Det är ca sex veckor sedan jag bestämde mig för att välkomna kolhydrater i mitt liv (och då hade jag redan börjat att äta kolhydrater) och jag trodde att jag var redo, men det var jag inte. Mitt dåliga matbetende kom tillbaka som ett brev på posten. Jag äter för mycket, jag äter choklad tills att jag mår illa och jag börjar att hitta ursäkter till mina beteenden.

Jag sover sämre, jag känner mig uppsvullen, jag har huvudvärk, mer ont i kroppen, känner mig otroligt stressad, är oftare på lite dåligt humör och känner mig otroligt låg. Jag får höga toppar och hårda fall i mitt blodsocker. Vågen börjar att ticka uppåt igen och min motivation är som bortblåst. Det var inte så här det skulle bli :/

Från och med i morgon kommer jag att äta strikt lchf igen, matlistan som du ser nedan kommer att få rulla på i mitt liv några veckor framöver. Grönsaker kommer endast att vara garnityr och allt sött så som sötningsmedel, blåbär, hallon och lightläsk kommer jag att låta bli de första veckorna. Jag behöver återställa mig själv till ett normalläge.

Förutom strikt lchf, kommer jag att ha ett strikt träningsschema innehållande tre pass i veckan, förutom allt rehabträning som jag gör hemma. Så här kommer träningen att se ut:

Måndag: vila, alternativ en kort, långsam promenad.
Tisdag: Gym/Styrka
Onsdag: Simning
Torsdag: Vila
Fredag:  30-40min lugn motioncykling.
Lördag: Vila
Söndag: Gym/Styrka

Och här är Matlistan, det kommer att läggas till någon köttbit ibland, kryddsmör,  bearnaisesås, vanligt smör, grädde och annan form av kyckling, men basen för kommande veckor kommer att se ungefär likadan ut.

Måndag-Fredag
Smoked Chili & Garlic Burger
Italiensk kyckling med blomkål
Korvstroganoff med blomkål
Kryddkorv med ägg & bacon
Köttfärssås med stekt vitkål

Min inställning är gör om, gör rätt. Back to basic, träna lungt, vara trygg i kosten, vara trygg i valen och få tillbaka lugnet.
Allt dåligt jag känt de senaste veckorna beror inte helt på kolhydraterna och jag vet att mitt största problem är den mentala biten. Så jag gör det här för att stilla mitt sinne så att jag kan må bättre fysiskt.

Såå, räkna med lite mer aktivitet här på bloggen :)